"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Παύλος Φύσσας

Χθες το βράδυ ο Κόκκινος Φάκελος πληροφορήθηκε τη δολοφονική επίθεση των μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στο πρόσωπο του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα.

Γιος μεταλλεργάτη πατέρα της ζώνης του Περάματος, ο Παύλος Φύσσας έμελλε να αποτελέσει το πρώτο θύμα του αντιφασιστικού και προοδευτικού χώρου στον τόπο μας από το νεοναζιστικό μόρφωμα και δολοφονήθηκε μετά από τραμπούκικη ενέδρα 30 και πλέον κτηνανθρώπων της Χρυσής Αυγής. Ο 34χρονος Παύλος Φύσσας, ή αλλιώς Killah P, ήταν ενεργό μέλος της ελληνικής μουσικής σκηνής ραπ από το 1997 ξεκινώντας από το κίνημα του Low Bap. Μεταφέροντας τα λόγια του φίλου του Πέτρου Πουντίδη σε συνέντευξη του στον Real fm "ο Παύλος δεν ήταν κανένας μουσικός που έβγαζε πολλά λεφτά από τη μουσική. Σαν κι εμένα ήταν, παιδί του μαστρο-Τάκη που πήγαινε μαζί του να κουβαλάει λαμαρίνες άμα έβγαινε κανένα μεροκάματο."

Τα παραπάνω λόγια δείχνουν μια βασική αλήθεια για το ποιο είναι το σάπιο πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Είναι δολοφόνοι εργατών και μάλιστα εργατών με οξυμένο ταξικό κριτήριο και συνείδηση. Η βαθιά και παρατεταμένη κοινωνική - οικονομική κρίση της χώρας μας είναι το θερμοκήπιο για το "αυγό του φιδιού", για να αναπτυχθούν οι φασίστες και να βρουν έδαφος οι μέθοδοί τους.

Γι' αυτό και ως γνήσια μαντρόσκυλα δε διστάζουν να χιμήξουν σε όποιον υποδεικνύει ως εχθρό το κεφάλαιο. Δηλαδή, αυτοί οι κατά τα άλλα "αντισυστημικοί", βρήκαν τον εχθρό τους στο πρόσωπο ενός νέου ανθρώπου, που έβγαζε παλιότερα το μεροκάματό του ως εργάτης και που η καπιταλιστική κρίση τον πέταξε στην ανεργία. Σε αυτόν το νέο άνθρωπο, που μοιραζόταν την ίδια μοίρα με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους νέους ανθρώπους που αυτό το σάπιο σύστημα τους καταδικάζει σε μια ζωή χωρίς δικαιώματα, στην ανεργία, την κακοπληρωμένη και απλήρωτη δουλειά, τη "μαύρη" ανασφάλιστη εργασία.

Καλό ταξίδι λοιπόν Παύλο η θέση σου είναι ανάμεσα σε πολλούς άλλους ήρωες, τρόπον τινά, της δικής μας, της εργατικής τάξης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου