"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Oι κομμουνιστές πεθαίνουν με χαμόγελο

Το ήθος των ανθρώπων δεν μετριέται σε λόγια, αλλά σε στάσεις και πράξεις, και είναι μερικές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων που καλούνται να επιδείξουν το ποιόν του ήθους τους στις πιο δύσκολες των συνθηκών. Με την έννοια της λέξης "ήθος" δεν αναφερόμαστε φυσικά σε καμιά χριστιανική αρετή ή στην έννοια της σεμνότητας. Αναφερόμαστε στην διανοητική, ιδιοσυγκρασιακή και ιδεολογική πάστα από την οποία είναι κανείς φτιαγμένος. Σε πράγματα που εδράζονται στα μύχια της προσωπικότητας και του χαρακτήρα του κάθε ένα και που αναδύονται σε περιστάσεις ακραίες και δύσκολες. 

Μια από τις λαϊκές ρήσεις στην οποία προσωπικά πιστεύω, είναι ότι το πρόσωπο αποτελεί τον καθρέπτη της ψυχής. Και είναι σε συνθήκες μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης που το ανθρώπινο πρόσωπο απαντά καλύτερα σε αυτή του την ιδιότητα: Αντικατοπτρίζει πληρέστερα αυτό που κανείς είναι στο βάθος του. Το ήθος του. Την πάστα του. 

Η παρακάτω εικόνα προέρχεται από την περίοδο του Δευτέρου Παγκόσμιου Πόλεμου. Έχει ληφθεί σε άγνωστη χρονολογία κάπου στο ρώσικο μέτωπο. Ένας αξιωματικός των Ναζί έχει συλλάβει και εκτελεί έναν σοβιετικό κατάσκοπο. Η φωτογραφία εικονίζει τον σοβιετικό κατάσκοπο να χαμογελά πλατιά λίγο δευτερόλεπτα πριν εκτελεστεί. 



2 σχόλια:

  1. Για σιγά ρε παιδιά.Μην λέμε οτι θέλουμε.Πως είστε σίγουροι πως πράγματι ο κατάσκοπος,αν είναι κατάσκοπος,είναι κομμουνιστής?.
    Αυτό που είναι γνωστό είναι πως όσοι πολέμησαν στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο δεν ήταν όλοι κομμουνιστές.Οι κομμουνιστές ήταν μια μικρή μειοψηφία.Γιαυτό άλλωστε οι Σοβιετικοί σοφά ποιώντες ονόμασαν τον Πόλεμο Μεγάλο Πατριωτικό,και όχι μεγάλο κομμουνιστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι έχει καταχωρηθεί στο αρχείο από όπου την πήραμε

      Διαγραφή