"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

«Τελευταίος αποχαιρετισμός» χθες στη συντρόφισσα Ιωάννα (Νούλη) Ζώκα


Έγινε χτες το πρωί η κηδεία της συντρόφισσας, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, Ιωάννας (Νούλης) Ζώκα, στη Ραψάνη Λάρισας, παρουσία πλήθους κόσμου, συγγενών, συντρόφων, χωριανών και φίλων.

Στην κηδεία της σ. Ιωάννας παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τους Γιώργο Νταφούλη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, Νίκο Κούβελα, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ και Φώντα Προβίδα, γραμματέα της ΚΟΒ Δέλτα Πηνειού.

Στον επικήδειο που εκφώνησε ο Ν. Κούβελας ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Αγαπητή μας συντρόφισσα Νούλη Ζώκα, η είδηση του θανάτου σου σκόρπισε βαθιά θλίψη στους συντρόφους, φίλους και συγγενείς σου.

Ιδιαίτερα σ’ αυτούς που έδινες μαζί τη μάχη για μια καλύτερη ζωή μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Ξεχωριστή ήταν η τιμή για μας, τους συντρόφους σου της Ραψάνης και της ΚΟΒ Δέλτα Πηνειού, που σε είχαμε στην Οργάνωσή μας κομματικό μέλος, γι’ αυτό και ξεχωριστή είναι η θλίψη μας.

Συντρόφισσα Νούλη, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που συνάντησες στο διάβα της ζωής σου, εσύ κρατήθηκες γερά στο ΚΚΕ και έμεινες πιστή και όρθια μέχρι το τέλος.

Έκανες το χρέος σου, ως άνθρωπος και ως κομμουνίστρια. Να είσαι σίγουρη πως στα χνάρια σου βαδίζουν πολλοί και αποφασισμένοι.

Ιδιαίτερα νέοι που μάχονται κόντρα στο κατευθυνόμενο "ρεύμα" της μοιρολατρίας και της υποταγής. Μάχονται για μια κοινωνία όπως κι εσύ, ανώτερη, απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση και τη φτώχεια. Για μια κοινωνία κομμουνιστική, όπως κι εσύ ονειρεύτηκες.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στα παιδιά σου Λίνα και Νίκο καθώς και στα εγγόνια σου.

Καλό σου ταξίδι συντρόφισσα, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου